Zelf eerst sportsessies ervaren? Start met een gratis proefweek!

HYROX; Dé fitness wedstrijd voor Every Body 

Hyrox is een unieke indoor fitness competitie die natuurlijke oefeningen combineert met hardlopen. De race bestaat uit 1 kilometer hardlopen gevolgd door 1 workout. Dit patroon herhaalt zich 8 keer, met 8 verschillende workouts bestaande uit:

  • skierg
  • sled push
  • sled pull
  • burpee broad jumps
  • rowing
  • farmers carry
  • sandbag lunges
  • wall balls

Waar komt de naam Hyrox vandaan?

De naam Hyrox is ontstaan uit de woorden Hybrid en Exercise. Hyrox is in 2017 in Duitsland bedacht door Christian Toetzke, een van de meest ervaren en succesvolle organisatoren van race-evenementen ter wereld. Samen met 3x Olympische medaillewinnaar en wereldkampioen Moritz Furste heeft Hyrox wereldwijd een flinke groei gemaakt. Hyrox wedstrijden vindt je dus overal ter wereld, van New York City tot Tapei, je kunt eraan deelnemen. 

Verschillende divisies en mogelijkheden

Er zijn verschillende divisies waarvoor je in kunt schrijven. Individueel kun je meedoen aan de Open en de Pro klasse. Hierin verschilt alleen het gewicht van de sled, lunges, farmers carry en wall balls.

Daarnaast is het mogelijk om een Hyrox in tweetallen te voltooien. Hierin ren je samen alle kilometers, maar worden de workouts verdeelt. Als mixed doubles team worden de mannen open gewichten aangehouden. Als woman- of men double is er de keus tussen Open en Pro klasse.

Als laatste is er de Relay klasse, waarin met 4 personen de Hyrox wordt voltooit als estafette race. Er is geen tijdslimiet verbonden aan je deelname, dus je kunt je race altijd finishen. 

Ultieme conditietest

Een Hyrox is dé ultieme test van je conditieniveau. Bij Maintrain Hilvarenbeek stomen we je tijdens de groepstraining klaar voor Hyrox. Uiteraard hoef je niet mee te doen aan een competitie. Wél is het een mooie maatstaf om je fitness level te meten.

Nog één artikel... kom op!

Meer interessante artikelen

Muscle memory: Wat is het en hoe werkt het?

Muscle memory, ook wel spiergeheugen genoemd, verwijst naar het vermogen van je spieren om bewegingen te onthouden door herhaling. Hoewel je spieren zelf geen geheugen

Sporten en gezonde voeding voor iedereen

In een wereld waar social media volstaat met foto’s van ‘insta fit chicks’ en ‘bodybuilding fit boys’, lijkt het soms alsof alleen deze selecte groep

Ga aan de slag

Sluit hieronder meteen jouw lidmaatschap af. Liever eerst de sfeer proeven? Schrijf je dan in voor de gratis proefweek.