Zelf eerst sportsessies ervaren? Start met een gratis proefweek!

Alles over Maintrain!

Welkom bij de eerste Maintrain-blog! We beginnen met hoe we zijn ontstaan, waar onze naam vandaan komt, en wat onze drijfveren zijn. Maintrain komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, dus hierbij ons verhaal:

Personal trainer of coach is geen beschermd beroep, wat wil zeggen dat iedereen zich bij de KvK kan inschrijven, ook wanneer je geen kennis van training geven en het lichaam hebt. Hierdoor is een enorm gat ontstaan tussen ‘professionals’ en de ‘ik doe het erbij omdat ik het leuk vind’ coaches. Onder andere hierdoor wordt er veel verkeerde informatie gegeven in de sportschool, vaak puur door onkunde van de coach. Dit vinden wij een kwalijke zaak aangezien we het over mensen en hun lichaam hebben, en daar moeten we met uiterste zorg mee omgaan.

Passie voor sport

Michelle heeft training gegeven bij verschillende bedrijven, en zelf getraind bij sportscholen en CrossFit boxen in binnen- en buitenland. Het verschil van sportschool tot sportschool kan soms enorm zijn, en vanuit de passie voor sport en het trainen van anderen is Michelle zich meer en meer gaan verdiepen in het menselijk lichaam door cursussen en opleidingen te volgen. 

Vanuit deze visie is het idee om een sportschool te beginnen ontstaan, maar hoe kom je dan aan die naam? 

De naam Maintrain

Er was al een andere naam vanuit online coaching, met een bijbehorend logo; de T en de M in elkaar verweven. Er moest een nieuwe naam komen die meer toekomstbestendig was, maar deze moest dus wel een T en M bevatten. Na een hele google search kwam het woord ‘Maintain’ naar voren, wat onder andere ‘onderhouden’, of ‘bijhouden van’ betekend.

Daarnaast betekend dit ook ‘zorgen voor (personen)’, en dit alles doen we door training, en daar was Maintrain geboren! Je kunt er nog meer betekenissen bij bedenken, zoals hoofd-training, of ‘we gaan als een trein!’. Naast Maintrain hebben we nog 3 kernwoorden die we iedere dag nastreven, namelijk: Elevate, Connect, Sustain. 

Continue verbeteren

We streven naar continue verbetering van zowel lichamelijke als mentale fitheid, door beweging, voeding, herstel, rust en mindfulness in te bouwen in je dagelijkse routine. Of terwijl, kwaliteit van leven verhogen. Daarnaast staan we continue in verbinding met onszelf door het opbouwen van een gezonde relatie met je mentaal en fysiek, maar ook met elkaar.

Je bevindt je in een omgeving met gelijkgestemde mensen waar iedereen er toe doet. Een hechte community die je nét dat beetje extra motivatie geeft. Ergens mee beginnen is één, maar volhouden kan een heel ander verhaal zijn. Wij zijn er voor je om je te ondersteunen in je (nieuwe) sport routine, en zorgen ervoor dat je Maintrain iedere keer weer met een lach verlaat. 

Wil jij beginnen in groepsverband of juist liever personal training in Hilvarenbeek? Neem contact op, dan zetten wij de koffie klaar!

Nog één artikel... kom op!

Meer interessante artikelen

Supplementen en sport

In de wereld van sport en fitness zijn supplementen een veelbesproken onderwerp. Van eiwitshakes tot pre-workout drankjes, er zijn talloze producten die beweren de prestaties

Ga aan de slag

Sluit hieronder meteen jouw lidmaatschap af. Liever eerst de sfeer proeven? Schrijf je dan in voor de gratis proefweek.