Zelf eerst sportsessies ervaren? Start met een gratis proefweek!

Fitness race voor iedereen

Hyrox

Durf jij de ultieme uitdaging aan?

Over Hyrox

Hyrox training combineert kracht, uithoudingsvermogen en functionele bewegingen in één intensieve workout. Over de hele wereld worden er Hyrox competities georganiseerd. Hyrox staat daarom ook bekend als ‘de internationale fitness race voor iedereen’. Zo’n competitie bestaat uit een combinatie van hardlopen, conditionele- en krachtoefeningen. In totaal ren je 8 kilometer. In onze sportschool krijg jij de beste training voor een Hyrox workout.

Na elke kilometer volgt een reeks aan gestandaardiseerde workouts die je moet voltooien. Deze workouts bestaan uit: ‘skierg’, ‘sled push’, ‘sled pull’, ‘burpee broad jumps’, ‘rowing’, ‘farmers carry’, ‘sandbag lunges’ en ‘wall balls’. Terwijl de adrenaline stroomt, voltooi je de ene na de andere uitdagende workout. Hyrox fitness is voor de échte bikkels!

Deze hyrox workouts kun je alleen, met z’n tweeën of met z’n vieren doen.

Speerpunten

De naam Hyrox is ontstaan uit de woorden Hybrid en Exercise. Een Hyrox is de ultieme test van je conditieniveau. Bij Maintrain stomen we je tijdens de groepstraining klaar voor Hyrox. Uiteraard hoef je niet mee te doen aan een competitie. Het is wel een uitstekende manier om je fitnesslevel te meten.

Onze toegewijde Maintrainers staan klaar om je te begeleiden in je Hyrox avontuur, ongeacht je vaardigheidsniveau. Samen zorgen we ervoor dat je het beste uit jezelf haalt en je persoonlijke successen behaalt.

Waarom een Hyrox training helemaal voor jou is:

Handig om te weten

Zet vandaag de eerste stap.

Jouw vragen over hyrox beantwoord

frequently asked questions

HYROX is een opkomend fitnessconcept en bestaat uit zowel hardlopen als hoge intensiteit krachttraining. Een volledige HYROX bestaat uit 8 kilometer hardlopen, waarna je na elke kilometer een oefening uitvoert. Deze oefeningen zijn altijd hetzelfde, waardoor je goed kunt testen of je fitheid verbeterd is. Uiteraard doen we in een training geen hele HYROX. In plaats daarvan pikken we er kleine stukjes uit die we samen gaan trainen. Ook deze trainingen zijn voor elk niveau.

HYROX is de fitnessrace voor iedereen. Als je kan bewegen, kun je in principe HYROX beoefenen. Er zijn geen maximale tijdslimieten of kwalificaties nodig. 

Crossfit is over het algemeen een circuittraining, beter bekend als een WOD, wat staat voor Workout of the Day, en bevat een verscheidenheid aan oefeningen uit verschillende kracht- en fitnessdisciplines. De oefeningen die zijn geselecteerd voor een Hyrox-race en hun trainingen zijn oefeningen die de meeste mensen goed kunnen uitvoeren met beperkte of gevarieerde trainingservaring. Deze oefeningen maken Hyrox inclusiever. Iedereen kan meedoen aan CrossFit en iedereen kan meedoen aan Hyrox.

De 8 onderdelen zijn: skierg, sled push, sled pull, burpee broad jumps, rowing, farmers carry, sandbag lunges and wall balls. Zegt je dit nu helemaal niets? Niet erg! Kom gezellig langs en we laten het je zien, voelen en beleven.

Dat kan zeker! Ons programma is gevarieerd en bestaat uit WOD’s, Weightlifting, Hyrox en Core & Control. Zo gevarieerd als je wilt dus!

Ook dat is mogelijk. Je kunt gaan voor een onbeperkt open gym abonnement inclusief persoonlijke programmering. Hiermee krijg je een persoonlijk trainingsprogramma op jouw doelen, een intake en bewegingsanalyse. Jouw progressie houd je bij via de app. Daarnaast ontvang je wekelijkse feedback en check-in van jouw coach! Een stapje verder is het Maintrain All-In abonnement. Dan worden er, bovenop het bovenstaande, elke maand 2 personal training sessies ingepland waarin we gaan coachen op jouw doelen. Vraag ons gerust om de mogelijkheden of raadpleeg alvast deze website onder het kopje ‘prijzen’.

Ga aan de slag

Sluit hieronder meteen jouw lidmaatschap af. Liever eerst de sfeer proeven? Schrijf je dan in voor de gratis proefweek.