Zelf eerst sportsessies ervaren? Start met een gratis proefweek!

Het is meer dan enkel kracht

Weightlifting

Verleg fysieke en mentale grenzen in de krachtige wereld van gewichtheffen

Over Weightlifting

Weightlifting, ofwel olympisch gewichtheffen, is een sport waarbij veel meer komt kijken dan enkel kracht. Olympisch gewichtheffen draait om techniek, coördinatie, balans en de juiste mindset. Het perfectioneren van de technieken van olympisch gewichtheffen vraagt om veel trainingsuren. In onze sportschool bieden we alle nodige stappen om de perfecte snatch en clean uit te voeren!

Speerpunten

Snatch en Clean &.. Whut?

Maak je geen zorgen, onze Maintrainers leggen je alles haarfijn uit! Hierbij alvast een korte toelichting op wat elk onderdeel inhoudt:

De Snatch is het eerste wedstrijdonderdeel in olympisch gewichtheffen. De Snatch is een snelle beweging, waarmee de halter vanaf de grond in een vloeiende beweging naar de overhead positie wordt gebracht.

De Clean & Jerk is het tweede wedstrijdonderdeel. Dit zijn twee krachtige, snelle bewegingen. Met de eerste wordt een halter direct vanaf de grond in een vloeiende beweging naar de borst gebracht. De tweede beweging brengt de halter van borst tot boven het hoofd.

Om het gewicht boven het hoofd te krijgen en te stabiliseren is een snelle en explosieve kracht vereist.

Weightlifting is een sport op zich. Wist je dat het ook beoefend wordt als trainingsprikkel voor andere sporten naast fitness, waarbij je veel explosiviteit nodig hebt? Denk onder meer aan judo, sprinten, ijshockey, basketbal evenals volleybal, hockey, voetbal, tennis, boksen en atletiek.

De Snatch en Clean & Jerk vergen een grote technische vaardigheid. Reserveer dus maar vast wat uurtjes van je tijd bij Maintrain!

Waarom wil je beginnen met weightliftíng’:

Handig om te weten

Zet vandaag de eerste stap.

Jouw vragen over weightlifting beantwoord

frequently asked questions

Weightlifting, ook wel olympische gewichtheffen,  bestaat uit twee oefeningen; de snatch en de clean & jerk. Olympisch gewichtheffen draait om techniek, coördinatie, balans en de juiste mindset. In onze sportschool kan men door fitness met begeleiding werken aan het verbeteren van de snatch en clean & jerk.

De snatch verwijst naar de olympische lift waarbij het gewicht in één vloeiende beweging van de grond tot boven het hoofd wordt getild. Het is een technisch complexe lift die kracht, behendigheid en precisie vereist. Leer snatchen in onze sportschool met begeleiding.

Een clean & jerk bestaat uit, zoals de naam al zegt, een clean en een jerk. De clean begint met een deadlift beweging, gevolgd door een snelle beweging waarbij de persoon zichzelf onder het gewicht brengt en het gewicht op de voorste schouders opvangt terwijl de persoon in een gehurkte positie zakt. Vervolgens staat de persoon op uit de squat positie, met het gewicht rustend op de voorste schouders. De jerk is een krachtige opwaartse beweging vanuit de benen en heupen, terwijl de armen het gewicht boven het hoofd uitstrekken. Dit allemaal gedaan? Je hebt zojuist je eerste clean & jerk uitgevoerd! Meer te weten komen? Schrijf je nu meteen in bij Maintrain.

Weightlifting is geschikt voor diegene die net dat extra beetje kracht uit zichzelf wilt halen. Weightlifting is een technisch complex onderdeel in de wereld van fitness waar heel wat uurtjes tijd in gaan zitten. Dus reserveer nu maar alvast wat uurtjes bij Maintrain, onze sportschool biedt de beste weightlifting begeleiding! Wij zijn makkelijk bereikbaar vanuit Tilburg, Reusel, Berkel-Enschot, Riel en Goirle.

Weightlifting focust zich voornamelijk op het maximaliseren van kracht in de snatch en de clean & jerk. CrossFit combineert zowel gewichtheffen, cardio en gymnastiek in gevarieerde dagelijkse workouts (WOD) om je algemene fysieke fitheid te verbeteren.

Dat kan zeker! Onze sport groepslessen zijn gevarieerd en bestaat uit WOD’s, Weightlifting, Hyrox en Core & Control. Zo gevarieerd als je wilt dus! Onze personal trainers helpen jou verder!

Ook dat is mogelijk. Je kunt gaan voor een onbeperkt open gym abonnement inclusief persoonlijke programmering. Hiermee krijg je een persoonlijk trainingsprogramma op jouw doelen, een intake en bewegingsanalyse. Jouw progressie houd je bij via de app. Daarnaast ontvang je wekelijkse feedback en check-in van jouw coach! Een stapje verder is het Maintrain All-In abonnement. Dan worden er, bovenop het bovenstaande, elke maand 2 personal training sessies ingepland waarin we gaan coachen op jouw doelen. Vraag ons gerust om de mogelijkheden of raadpleeg alvast deze website onder het kopje ‘prijzen’.

Ga aan de slag

Sluit hieronder meteen jouw lidmaatschap af. Liever eerst de sfeer proeven? Schrijf je dan in voor de gratis proefweek.