Vakantie: Balans tussen routines loslaten en fit blijven

Vakantie is het moment om even te ontspannen en te genieten zonder al te veel strenge regels. Maar gezond blijven eten en voldoende bewegen kan juist zorgen voor een nog leukere vakantie. Hier zijn wat praktische tips om die balans te vinden tussen genieten en gezond blijven.

Voeding: Een goede balans

  • Geniet van lokale lekkernijen: Het is helemaal prima om te genieten van lokale lekkernijen en vakantiespecialiteiten. Probeer zoveel mogelijk puur te eten: ga bijvoorbeeld langs een lokale boer voor verse melk en eieren, en haal je vlees en vis lokaal. Eet in restaurants wat ze zelf gemaakt hebben of vers gevangen. Hoe minder bewerkt, hoe beter!
  • Portie controle: Denk aan de hoeveelheid die je op een dag eet. Het gaat vaak om de smaak van een bepaald product, zeker als het gaat om ijsjes of toetjes. Eet dit niet om er vol van te zitten, maar om ervan te genieten.
  • Gezond ontbijt: Begin je dag met een gezond ontbijt, zoals yoghurt met fruit, havermout of een omelet met groenten. Dit geeft je een goede basis voor de rest van de dag. 
  • Snacks: Neem gezonde snacks mee, zoals noten en fruit. Dit helpt je om niet (te veel) te snoepen. 
  • Drink voldoende water: Vooral in warme klimaten is het belangrijk om genoeg te blijven drinken. Neem altijd een fles water mee, eventueel met een kleine hoeveelheid keltisch zeezout om uitdroging te voorkomen. 
  • Beperk alcohol: Alcoholische dranken kunnen uitdrogend werken en bevatten vaak veel calorieën. Drink alleen wanneer het echt toegevoegde waarde heeft, en wissel af met water (thank me later ;))

Bewegen tijdens de vakantie, plan actieve uitjes!

  • Ga fietsen of wandelen: Kies voor wandeltochten, fietstochten of stadswandelingen om je vakantiebestemming te verkennen. Dit is een leuke manier om actief te blijven. 
  • Watersporten: Zwemmen, snorkelen, kajakken of suppen zijn super goede manieren om actief te blijven en te genieten van je omgeving.
  • Doe leuke kleine workouts: Kies voor bodyweight oefeningen zoals (split) squats, push-ups, lunges, planks, sit-ups etc. Daarnaast kun je kiezen voor een relaxt ochtend momentje met een kwartiertje yoga, heerlijk begin van je vakantiedag!  

Vakantie is een tijd om te genieten, en dat kan prima samengaan met gezond blijven eten en bewegen. Door slimme(re) keuzes te maken kun je balans vinden tussen ontspanning en activiteit. Zo haal je het beste uit je vakantie en kom je fris en energiek terug!

Fijne vakantie en geniet ervan!

Nog één artikel... kom op!

Meer interessante artikelen

Muscle memory: Wat is het en hoe werkt het?

Muscle memory, ook wel spiergeheugen genoemd, verwijst naar het vermogen van je spieren om bewegingen te onthouden door herhaling. Hoewel je spieren zelf geen geheugen

Ga aan de slag

Sluit hieronder meteen jouw lidmaatschap af. Liever eerst de sfeer proeven? Schrijf je dan in voor de gratis proefweek.