Waarom Gymnastics training een Game-Changer is voor jouw fitnessroutine

Wanneer mensen denken aan fitness, komen er vaak beelden naar voren van zware gewichten tillen of hardlopen. Maar wat als ik je vertel dat het beheersen van je eigen lichaam net zo belangrijk is voor je algehele fitheid? Dat is precies waar Gymnastics om draait. En het beste nieuws? We hebben nu elke maandagavond een speciale Gymnastics les op het rooster bij Maintrain Coaching!

Wat is Gymnastics in de fitnesswereld?

Gymnastics in de context van functionele fitness is de kunst van lichaamsgewichtbewegingen. In tegenstelling tot traditionele krachttraining met gewichten, richt Gymnastics zich op het controleren van je eigen lichaam in de ruimte. Denk aan kipping pull-ups, handstand push-ups, wall walks, muscle-ups en toes-to-bar. Het doel is om niet alleen kracht op te bouwen, maar ook mobiliteit, coördinatie en controle over je lichaam te verbeteren.

Waarom zou je Gymnastics moeten integreren in je training?

Hier zijn een paar redenen waarom het leren van Gymnastics een essentiële toevoeging is aan je trainingsroutine:

  1. Verbetert je algehele lichaamsbeheersing
    Het vermogen om je lichaam efficiënt te bewegen, is de basis van elke sport. Gymnastics helpt je om bewuster en nauwkeuriger te bewegen, wat je prestaties in andere trainingen en zelfs in het dagelijks leven zal verbeteren.
  2. Versterkt je core en stabiliteit
    Bijna alle Gymnastics oefeningen vereisen een sterke core. Of je nu in een handstand staat of jezelf optrekt aan een stang, je buikspieren, rug en heupen werken allemaal samen om je lichaam stabiel te houden. Dit resulteert in een sterkere core die je helpt bij andere oefeningen, zoals squats, deadlifts en zelfs hardlopen.
  3. Je werkt aan kracht én techniek
    Bij Gymnastics draait het niet alleen om kracht, maar vooral om het verfijnen van je techniek. Door aandacht te besteden aan de juiste uitvoering van bewegingen, bouw je niet alleen spierkracht op, maar werk je ook aan je fijne motoriek. Dit helpt om blessures te voorkomen en efficiënter te bewegen.
  4. Makkelijk schaalbaar voor elk niveau
    Of je nu net begint of al gevorderd bent, Gymnastics is voor iedereen toegankelijk. Elke beweging kan worden geschaald naar jouw niveau, zodat je altijd met een uitdaging te maken hebt die bij je past. 
  5. Versterkt je zelfvertrouwen
    Het moment dat je je eerste kipping pull-up of handstand push-up maakt, geeft je een gevoel van trots. Dit zelfvertrouwen draag je niet alleen mee tijdens je volgende training, maar ook buiten de sportschool.

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

De sfeer tijdens de les is ontspannen en ondersteunend. Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau, en onze coaches zijn er om je te begeleiden, motiveren en te corrigeren waar nodig. Dus waar wacht je nog op? Meld je aan voor onze Gymnastics les en ontdek hoe leuk het is om nieuwe skills te leren!

Tot maandag!

Nog één artikel... kom op!

Meer interessante artikelen

Muscle memory: Wat is het en hoe werkt het?

Muscle memory, ook wel spiergeheugen genoemd, verwijst naar het vermogen van je spieren om bewegingen te onthouden door herhaling. Hoewel je spieren zelf geen geheugen

Ga aan de slag

Sluit hieronder meteen jouw lidmaatschap af. Liever eerst de sfeer proeven? Schrijf je dan in voor de gratis proefweek.