Zelf eerst sportsessies ervaren? Start met een gratis proefweek!

Blessurevrij trainen

Core & Control

Waar mobiliteit en flexibiliteit elkaar ontmoeten

Over Core & control

Wanneer je blessurevrij wilt blijven trainen zijn Core & Control lessen een must. Core & Control mobiliseert jouw gewrichten en houdt jouw spieren soepel en flexibel. Onze sportschool biedt de beste Core & Control begeleiding!

Speerpunten

Wat is mobiliteit?

Bij dagelijkse activiteiten en sportprestaties is een goede mobiliteit van groot belang. Het ‘mobiliseren van een gewricht’ betekent dat deze vrij kan bewegen in zijn volledige bewegingsbereik. Het gaat hierbij om spieren, botten, gewrichtsbanden en pezen die samenwerken om beweging mogelijk te maken.

Wat is flexibiliteit? 

Flexibele spieren zorgen onder andere voor verbeterde bewegingsvrijheid en verhoogde bloedcirculatie. Flexibiliteit is de mate waarin spieren en pezen kunnen uitrekken en weer terugkeren in hun oorspronkelijke lengte. Dankzij een goede spier flexibiliteit worden voedingsstoffen en het zuurstof beter getransporteerd. Een goede spier flexibiliteit werkt dus herstel bevorderend en werkt bij aan een versterkte algehele fitness!

Waarom je een Core & Control les mee wilt doen: 

Handig om te weten

Zet vandaag de eerste stap.

Jouw vragen over core & control beantwoord

frequently asked questions

Core & Control zijn groepslessen waarin je aan je mobiliteit en flexibiliteit gaat werken. Hierdoor haal je spanning af van het lichaam wat voor stressvermindering kan zorgen. En wie wilt dat nou niet? Schrijf je nu in bij Maintrain!

Mobiliteit is het vermogen om vrij te bewegen, wat belangrijk is voor dagelijkse activiteiten. In de sportschool kan men door fitness met begeleiding werken aan het verbeteren van deze mobiliteit, wat leidt tot betere flexibiliteit en minder blessures.

Flexibiliteit is het vermogen van de gewrichten om een volledige bewegingsvrijheid te behouden, hierdoor kan jij door de dag heen lekker bewegen. In de sportschool kan men door middel van fitness met begeleiding werken aan het vergroten van deze flexibiliteit, wat helpt bij het uitvoeren van bewegingen zonder beperkingen.

Core & Control is voor iedereen, zowel voor beginners als gevorderden. Onze sportschool biedt de beste Core & Control begeleiding!

Jazeker. Core & Control haalt de spanning af van het lichaam, waaronder je rug. Core & Control is een goede investering voor je lichaam! Schrijf je nu in bij Maintrain! Wij zijn makkelijk bereikbaar vanuit Tilburg, Reusel, Berkel-Enschot, Riel en Goirle.

Dat kan zeker! Onze sport groepslessen zijn gevarieerd en bestaat uit WOD’s, Weightlifting, Hyrox en Core & Control. Zo gevarieerd als je wilt dus! Onze personal trainers helpen jou verder!

Ook dat is mogelijk. Je kunt gaan voor een onbeperkt open gym abonnement inclusief persoonlijke programmering. Hiermee krijg je een persoonlijk trainingsprogramma op jouw doelen, een intake en bewegingsanalyse. Jouw progressie houd je bij via de app. Daarnaast ontvang je wekelijkse feedback en check-in van jouw coach! Een stapje verder is het Maintrain All-In abonnement. Dan worden er, bovenop het bovenstaande, elke maand 2 personal training sessies ingepland waarin we gaan coachen op jouw doelen. Vraag ons gerust om de mogelijkheden of raadpleeg alvast deze website onder het kopje ‘prijzen’.

Ga aan de slag

Sluit hieronder meteen jouw lidmaatschap af. Liever eerst de sfeer proeven? Schrijf je dan in voor de gratis proefweek.